Національна школа суддів України

Розширення горизонтів взаємодії

9 вересня 2021 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, який також є Президентом Світового конгресу українських юристів, взяв участь у зустрічі Ради директорів Європейської організації публічного права (EPLO), яка проходила у штаб-квартирі організації у Леграні, Греція, на запрошення Президента Ради директорів EPLO.

Упродовж засідання відбулася панельна дискусія на тему “Огляд європейського публічного права”, на якій Микола Оніщук виступив перед учасниками щодо реформи публічного права в Україні.

Також пан Оніщук зустрівся та мав перемовини з Президентом Ради директорів Європейської організації публічного права паном Спиридоном Флогатісом, який у червні поточного року брав участь в організованому в Україні національному форумі “Конституційна юстиція: виклики сьогодення та шляхи  вирішення”.

На фото зображено пана Оніщука і пана Флогатіса, а також інших українських учасників, які брали участь у заході.

Довідково:

Європейська організація публічного права (EPLO) заснована у 2007 році та є авторитетною міжнародною організацією, метою якої є створення та розповсюдження знань у галузі публічного права, включаючи, зокрема, національне, порівняльне та європейське публічне право, права людини, екологічне право, міжнародне право тощо.

Для досягнення своїх цілей EPLO сприяє співпраці з іншими установами та організаціями, зокрема в системі Організації Об'єднаних Націй. EPLO має статус спостерігача у Міжнародній організації праці (МОП), Всесвітній організації інтелектуальної власності (ВОІВ) та Міжнародній організації з міграції (МОМ), являється спостерігачем з правом голосу в Генеральній Асамблеї ООН.