Національна школа суддів України

Розвиток професійних та моральних якостей керівника-лідера

30 вересня 2021 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апарату Вищого антикорупційного суду на семінарі “Стратегічне управління та планування”, “Лідерство”, “Управління організацією роботи та персоналом” .                                 

Семінар провели керівниця апарату Одеського окружного адміністративного  суду Ольга Пасічник та начальниця відділу з питань персоналу управління організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Яна Усенко.

Про базові риси лідерства, відмінність між управлінням та лідерством, інструменти для розвитку професійних та моральних якостей керівника-лідера учасники заходу дізналися з виступу Ольги Пасічник. Слухачі отримали  рекомендації щодо розвитку в собі здатності до прийняття відповідальних та складних рішень, готовності нести за них відповідальність, навчалися вмінням вести за собою команду та турбуватися про загальне благо, будувати відносини в команді на основі довіри до лідера та поваги до його авторитету.

Яна Усенко запропонувала до обговорення питання щодо правового регулювання управління організацією роботи та персоналом у судовій системі. Викладачка зосередила увагу на особливостях управління людськими ресурсами як на ключовому моменті в забезпеченні ефективної роботи суду, презентувала мету управління організацією роботи і персоналом, а також нормативно-правові акти, що регулюють таку діяльність. Слухачі обговорили складові процесу управління персоналом, зокрема особливості найму персоналу, його адаптації, розвитку, мотивації та оцінювання.

Під час семінару учасники мали можливість удосконалити свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання посадових обов’язків,  отримали відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів.