Національна школа суддів України

Розвиток суддівських компетенцій

21 травня 2019 року Національна школа суддів України для майбутніх суддів було проведено семінар–практикум “Мистецтво правового письма та процесуального документування” та лекцію “Моніторинг судових процесів”. Зі слухачами та слухачками спеціальної підготовки в місті Києві ці заняття викладачі проводили в аудиторії, а для майбутніх суддів у регіональні відділення доповіді спікерів передавалися в режимі відеотрансляції.

Оксана Кабиш, зазначила, що семінар практикум Мистецтво правового письма та процесуального документування покликаний удосконалити вміння й навички написання проектів судових рішень відповідно до норм сучасної української літературної мови та процесуального права.

Спікери Володимир Гевко, Роман Куйбіда та Олена Панченко висловили судження, що для моніторингу доцільно обирати передусім найбільш актуальні або найменш вивчену сферу діяльності суду, або сферу, яка реформується.

За таких обставин буде можливість зібрати, систематизувати та перевірити інформацію про недоліки, дати їм кількісні та якісні оцінки. Після цього можна розробити рекомендації для  удосконалення роботу суду.