Національна школа суддів України

Шляхи підвищення рівня ефективності роботи суду

8 грудня 2017 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи судів України проведено семінар для працівників апаратів судів на тему: “Роль і місце працівників апарату суду в підвищенні рівня належної організації та ефективності роботи суду”.

У заході взяли участь 37 працівників апаратів господарського суду Дніпропетровської області і Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Семінар відкрили директор регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський та керівник апарату Дніпропетровського апеляційного господарського суду Ганна Нурулаева, які звернули увагу учасників на важливість теми семінару в умовах сьогодення та ознайомили з програмою і регламентом заходу.

Для проведення семінару було запрошено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко.

Під час інтерактивної міні-лекції на тему: “Ефективне управління апаратом суду як запорука відновлення довіри суспільства до справедливого суду. Роль керівника при відборі та прийомі працівника на роботу. Орієнтація та адаптація новопризначеного працівника. Стажування. Наставництво” учасники семінару переглянули відеоролик  та обговорили його з викладачем.

Жвавий інтерес у слухачів викликало питання щодо психології діяльності працівника апарату суду і професійної етики працівників, а також виконання практичного завдання та робота з використанням на фліп-чарту.

Після проведення інтерактивної лекції щодо засобів оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду і перегляду відеоролика викладач Олена Панченко обговорила з учасниками роботу над наступним практичним завданням.

Окрім того, учасники семінару виконали тестові завдання та практичні вправи, отримали корисні поради щодо техніки безконфліктної взаємодії працівників, навичок спілкування працівників апарату суду з відвідувачами суду, представниками ЗМІ, людьми з обмеженими можливостями.

Свої враження від участі в заході та побажання щодо тематики наступних семінарів учасники висловили при заповненні анкети зворотного зв’язку.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.