Національна школа суддів України

Шляхи подолання домашнього та ґендерно зумовленого насильства

21 лютого 2020 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова взяли участь у Міжнародному форумі “Україна на шляху до подолання домашнього та ґендерно зумовленого насильства”.

Під час відкриття форуму зі вступним словом виступили Перша леді України Олена Зеленська, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, посол Канади в Україні Лариса Галадза, Регіональний директор UNFPA,  Фонду ООН у галузі народонаселення у Східній Європі та Центральній Азії Ієн Мак-Фарлейн та Почесний Посол UNFPA Україна Марія Єфросиніна. Також до роботи форуму залучені представники міністерств, відомств, міжнародних організацій, місцевої влади та громадського сектору.

На форумі розглядалися ключові питання, зокрема, щодо: основних досягнень у сфері розбудови національної системи запобігання та протидії ґендерно зумовленому насильству; системи запобігання та протидії ґендерно зумовленому насильству в громадах: подорож містами; моделей запобігання та протидії ґендерно зумовленому насильству: презентація послуг; інноваційних підходів до запобігання ґендерно зумовленому насильству.

Окрему увагу на форумі було приділено огляду результатів роботи України на національному та місцевому рівнях у напрямі боротьби із домашнім насильством, а також презентації кращих практик міжвідомчої взаємодії і реагування на випадки домашнього насильства та налагодженню комплексу сервісів у містах – Києві, Одесі, Харкові, Маріуполі, Миколаєві, Бердянську.