Національна школа суддів України

Синергія наукових потенціалів

10 жовтня 2017 року Національна школа суддів України та Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Національної академії правових наук України уклали  Меморандум про співпрацю.

Відповідно до підписаного Меморандуму, установи співпрацюватимуть в напрацюванні методичних підходів до проведення тестувань, написанні тестових матеріалів і практичних завдань з питань правової охорони та захисту інтелектуальної власності, розробці проекту програми іспиту для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Під час урочистого підписання Меморандуму ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук наголосив, що залучення визнаного наукового центру - Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України до вирішення завдань, що стоять нині перед суддівською освітою – важливий фактор посилення науково-методичного забезпечення потреб правосуддя.

Директор Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України Олена Орлюк підкреслила, що науковий потенціал інституту буде в повній мірі реалізований для потреб побудови ефективного правосуддя в Україні. Пані Орлюк привітала інституціоналізацію співробітництва, яка буде націлене передовсім на науково-медодичне забезпечення добору кандидатів на посаду судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності, подальшу методологічну підтримку його роботи.

Сторони висловили сподівання, що взаємодія у реалізації меморандуму буде продуктивною, а синергетичний ефект від поєднання наукових потенціалів стане запорукою створення в системі правосуддя ефективної інституції з вирішення спорів у сфері інтелектуальної власності.