Національна школа суддів України

Співпраця у сфері протидії кіберзлочинам та застосування електронних доказів

05 вересня 2019 року у Національній школі суддів України відбулася зустріч з експертами Проекту Ради Європи з боротьби з кіберзлочинами “CyberEast”.

У фокусі обговорення були питання інституційної розбудови суддівської освіти в секторі протидії кіберзлочинності та застосування електронних доказів. Сторони досягли домовленості щодо довгострокової співпраці зі створення базових та розширених освітніх курсів (тренінгів) для суддів і кандидатів на посаду судді з означеної тематики, обмінялися баченнями щодо методології викладання курсів для суддів та перспектив впровадження новацій Ради Європи в освітню практику Національної школи суддів України.

У зустрічі взяли участь менеджер проекту “CyberEast” Георгій Джохадзе, експерти проекту Бранко Стаменковіч, Майкл Джеймісон, радник Консультативної місії ЄС з питань кіберзлочинності Кіріл Мілєв. Національну школу суддів України представляли заступники начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко та Марина Самофал, головний науковий співробітник вказаного відділу Олександр Кравчук, експерт і викладач школи Наталія Ахтирська та страший науковий співробітник відділу міжнародного співробітницта Оксана Прядка.

За результатами зустрічі сторони також домовилися провести пілотний тренінг для українських суддів з питань кіберзлочинності та застосування електронних доказів 5-8 листопада 2019 року.

Реєстрація на тренінг можлива за цим посиланням. Кількість учасників обмежена.