Національна школа суддів України

Співпраця з досудовим слідством

15 серпня 2019 року в місті Києві проректор Володимир Мазурок провів зустріч із заступником начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Русланом Дударцем та начальником відділу зазначеного Головного слідчого управління Владиславом Бурлакою, у ході якої  обговорювалися питання продовження співпраці для здійснення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Володимир Мазурок інформував, що завдяки підтримці керівництва Національної поліції України, а також злагодженій роботі працівників Головних управлінь національної поліції в місті Києві, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Харківській, Чернівецькій областях та їх слідчих відділів та управлінь, які допомогли та надали ґрунтовну інформацію про роботу органів досудового розслідування, відбулися ознайомчі візити.

Відповідно до інформації, що міститься в анкетах зворотного зв’язку, кандидати на посаду судді відзначили  високий організаційний рівень проведення візитів та  їх надзвичайну корисність, а також відповідальне ставлення працівників органів досудового розслідування, які безпосередньо працювали із кандидатами на посаду судді, до підготовки й проведення візитів і передачі необхідної інформації.

Одночасно у своїх коментарях слухачі та слухачки звернули увагу на те, що представники органів досудового розслідування розповідали  про складнощі застосування норм закону на практиці та актуальні питання, що виникають у процесі здійснення слідства. Такий формат знайомства надав можливість поглянути на особливості роботи органів правопорядку вже з точки зору судді.

Під час зустрічі обговорювалися напрямки вдосконалення програми таких візитів, зокрема  щодо вибору тем, які мають бути до неї включені, необхідності більш конкретного їх співвідношення з аспектами, пов’язаними з роботою суддів.

Під час зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю, першим кроком до якої буде підготовка проекту меморандуму про співробітництво між двома інституціями.

У зустрічі також  взяли участь: начальник відділу спеціальної підготовки  Олександр Гашицький та головний спеціаліст  цього відділу Світлана Нечипорук.