Національна школа суддів України

Співпраця з міжнародними проектами

19 червня 2018 року у Львівському регіональному відділенні відбулася зустріч кандидатів на посаду судді із представниками українсько-канадського Проекту “Підтримка судової реформи” та начальником відділу підготовки викладачів (тренерів) – радником Національної школи суддів України Ольгою Шаповаловою.

Серед учасників зустрічі – директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон, керівник Проекту “Підтримка судової реформи” Любомир Маркевич та менеджер цього Проекту  Ігор Осика.

На початку зустрічі директор регіонального відділення Оксана Польна представила гостей та зазначила, що для теперішньої підготовки кандидатів на посаду судді  суттєву допомогу в розробці матеріалів та запровадженні стандартів суддівської освіти надав саме українсько-канадський Проект “Підтримка судової реформи”.

Дональд Чіассон зазначив, що співпраця з Національною школою суддів України є тривалою та плідною. Суддівський корпус в Україні переживає складний час, але саме такі реалії можуть сформувати особистість такого судді, який відповідатиме вимогам часу та запитам суспільства.

Любомир Маркевич наголосив, що докладе зусиль щоб і надалі активно реалізовувати спільні програми із Національною школою суддів України.

Ольга Шаповалова подякувала представникам проекту за співпрацю та висловила сподівання, що матеріали тренінгів, які вивчалися під час спецпідготовки, сподобалися  кандидатам на посаду судді. Ольга Шаповалова також зазначила, що для того, щоб сьогоднішні претенденти на суддівські мантії мали необхідний і водночас достатній набір матеріалів, за якими проводиться навчання, – довелося попрацювати дуже ретельно та в інтенсивному режимі.

Ігор Осика побажав кандидатам на посаду судді успішно пройти всі випробування на шляху до професії.