Національна школа суддів України

Співробітництво задля розвитку верховенства права в Україні

17 квітня 2018 року  проректор Володимир Мазурок  зустрівся з головним міжнародним експертом Проекту ЄС “Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО)”, Директором Національної судової адміністрації Литви Редою Мольєне та національним експертом цього Проекту Оксаною Матіяш.

Метою зустрічі було обговорення перспектив і напрямів майбутньої співпраці Національної школи суддів України та Проекту, який розпочинає новий період реалізації.

Проректор Володимир Мазурок проінформував експертів про структурну організацію та завдання Національної школи суддів України, ознайомив із наявним потенціалом і потребами суддівської освіти.

У свою чергу, експерти проінформували, що одним із компонентів проекту є допомога в підготовці суддів та працівників апаратів судів, розвиток інструментів електронного навчання.

Під час зустрічі було обговорено питання кваліфікаційного оцінювання суддівського корпусу та науково–методичне забезпечення цього процесу. Зверталась увага й на методичне забезпечення процесів добору суддів.

Зважаючи на позитивний досвід співпраці та співпадіння поглядів на актуальні виклики у сфері вітчизняного правосуддя, сторони констатували готовність для продовження співробітництва з Проектом Європейського Союзу для розвитку верховенства права в Україні.