Національна школа суддів України

Способи захисту порушеного права

25 січня 2022 року Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації помічників суддів і консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів на семінарі “Проблеми ефективного судового захисту в адміністративному судочинстві”.

Директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко привітав слухачів, ознайомив із програмою семінару, представив  викладачів, а також звернув увагу учасників на необхідність поглиблення знань щодо способів судового захисту порушених прав, визначених нормами КАС України. 

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Інна Тулянцева розповіла про міжнародно-правовий досвід адміністративного судочинства та про особливості застосування норм процесуального права з урахуванням предмету позову та з метою забезпечення судом ефективного захисту порушеного права.

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Олеся Артоуз зосередила увагу на способах захисту порушеного права, визначених нормами КАС України та нормами законодавства.

Про шляхи вдосконалення судового захисту і проблемні питання обрання ефективного способу судового захисту порушеного права слухачі дізналися під час лекцій судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, кандидата юридичних наук Олега Ляшка.

У ході семінару помічники суддів брали участь у виконанні практичних завдань, мали можливість обговорити проблемні питання, що виникають під час розгляду таких справ у судових засіданнях, та обмінятися думками щодо висвітлених тем.

Після завершення заходу було проведено анкетне опитування учасників.

З повними текстом програми семінару можна ознайомитися на вебсайті Національної школи суддів України.