Національна школа суддів України

Стажування як елемент ефективної практичної підготовки

15 березня 2019 року заступник начальника відділу спеціальної підготовки Діана Сніцаренко провела зустріч із слухачами, слухачками, які проходять стажування з кримінального судочинства в Деснянському районному судді міста Чернігова та суддями Миколою Кузюрою, Русланом Григор’євим та Іриною Литвиненко.

У ході зустрічі було обговорено  наявні організаційні питання, що виникають у період проходження стажування. Ключовими в обговоренні були питання щодо виконання  програми та завдань, визначених індивідуальними планами, засвоєння здобутих умінь і навичок, отриманих у ході проходження стажування та подальшого застосовування їх у практичній діяльності.

У суді створено належні умови для роботи майбутніх суддів з документами, для них виділено окремі приміщення. Наступного тижня будуть проведені модельні судові засідання для майбутніх суддів згідно з методичними рекомендаціями, які підготувала Національна школа суддів України.

Голова Деснянського районному суду міста Чернігова Микола Кузюра розповів, що майбутні судді відвідують судові засідання з розгляду різних категорій кримінальних проваджень і справ про адміністративні правопорушення, після яких готують проекти судових рішень.

Майбутні судді зазначили, що стажування дає їм можливість застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя та відзначили високий рівень організації стажування.

Коучі відзначають належний рівень підготовки кандидатів і кандидаток на посади суддів, їх готовність отримувати суддівські навички, спрямовані на вміння застосовувати знання у практичній діяльності.

Загальна оцінка проходження стажування є високою, слухачі та слухачки в повному обсязі виконують індивідуальні плани стажування.