Національна школа суддів України

Стажування як складова професійного вишколу

28 грудня 2018 року головний спеціаліст Львівського регіонального відділення Галина Манюк відвідала господарський суд Волинської  області, в якому проходять стажування 17 кандидатів і кандидаток на посаду судді.

У цьому місцевому господарському судді їхніми наставниками є судді Валентина Дем’як, Ігор Гарбар та Андрій Вороняк.

На порядку денному в майбутніх суддів – освоєння майстерності в написанні проектів ухвал і рішень у господарському судочинстві, їх обговорення з наставниками.

Для кращого розуміння “духу” господарського судочинства претенденти на суддівські мантії поєднують опрацювання матеріалів справи зі спостереженням за роботою суддів–наставників у судових засіданнях із розгляду окремих категорій господарських спорів.

Заступник голови господарського суду Волинської області Віталій Войціховський зазначив, що стажування, яке в суді забезпечується слухачкам і слухачам Національної школи суддів України, сприяє їхньому професійному вдосконаленню. У місцевому суді вони узагальнюють накопичені теоретичні  знання та поєднують їх із практичними навичками.

“Національна школа суддів України запровадила новий стандарт суддівської освіти, у межах якої  вдосконалено систему спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, складовою частиною якої є  наставництво.

Компетентне та професійне наставництво – важлива складова цілісного процесу підготовки нової генерації суддів, за допомогою якого можна  сформувати необхідні професійні якості та передати ключові постулати й цінності”,– зазначила Галина Манюк у ході спілкування з майбутніми суддями.