Національна школа суддів України

Стандартизовані підходи для уніфікації судової практики

8 серпня 2019 року в місті Києві відбулася зустріч представників Національної школи суддів України з експертною місією Проекту ЄС “ПРАВО-Justice” щодо можливих напрямків співпраці в рамках Компоненту Проекту “Посилення інституційної спроможності Верховного Суду з питань дослідження, аналізу та засобів уніфікації судової практики”.

Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова розповіла про діяльність Національної школи суддів України в частині розробки та викладання курсів для суддів. Галина Юровська,  заступник начальника цього відділу зазначила, що всі розроблені та апробовані курси постійно оновлюються та доповнюються з урахуванням судової практики.

Олександр Терлецький, викладач–науковий консультант зазначеного наголосив на важливості вироблення єдиної практики Верховним Судом.

Міжнародний експерт Проекту, начальник Департаменту судової практики та досліджень Верховного суду Латвійської Республіки Аніта Зікмане поділилась досвідом формування єдиної судової практики Верховним Судом Латвії та розповіла про способи інформування суспільства щодо рішень, ухвалених Верховним Судом.

Під час зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю в частині вироблення стандартизованих підходів для уніфікації судової практики.

Наступна зустріч запланована на 3 вересня 2019 року.