Національна школа суддів України

Старанне виконання практичних завдань

21 травня 2018 року в Одеському регіональному відділенні для слухачів і слухачок спеціальної підготовки проведено тренінги щодо особливостей здійснення судового розгляду проваджень щодо злочинів проти волі, честі та гідності та проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. Ці два тренінги майбутні володарі суддівських мантій  вивчали у блоці кримінального судочинства

Обидва тренінги провели судді Олексій Старіков та Дмитро Тішко.

Розпочиналися тренінги з демонстрації відеороліків, які готували слухачів і слухачок до емоційно правильного сприйняття всього матеріалу, дозволяли зануритись у проблему, відчути її значення та важливість для суспільства.   

Після обговорення відео зі слухачами, тренери  визначили загальну характеристику злочинів проти волі, честі та гідності особи, а також статевої свободи та статевої недоторканості. У продовження тренінгу досвідчені судді окреслили особливості окремих складів злочинів і зупинилися на детальному вивченні питань їх правильної кваліфікації майбутніми суддями. Жваву заінтересованість у слухачів і слухачок викликали також питання для експрес–опитування за допомогою системи клікерів, на які вони давали відповіді швидко та правильно.    

Старанним виконанням практичних завдань, передбачених відповідними програми тренінгів, слухачі та слухачки закріпили засвоєний матеріал і продемонстрували свої високі знання та навички.