Національна школа суддів України

Стартував конкурсний відбір

16 вересня 2019 року у Національній школі суддів України розпочала свою триденну роботу конкурсна комісія з відбору кандидатів для участі у навчальному візиті – двотижневому стажуванні в судах Ірландії.

За результатами співбесід конкурсною комісією, до складу якої входять представники Консультативної місії Європейського Союзу і Національної школи суддів України, буде відібрано 3 кандидати для участі у стажуванні, які відповідають основним критеріям відбору, а саме:

  1. Обґрунтування мотивації.
  2. Рівень професійної підготовки та участь у викладацькій діяльності НШСУ, зацікавленість у власному вдосконаленні професійних здібностей і передачі знань колегам.
  3. Знання мови, зокрема, юридичної термінології задля безперешкодного спілкування без перекладача з ірландськими колегами, участі у заходах як у складі всієї делегації, так і  персонально та максимального засвоєння наданого матеріалу. 

Конкурсний відбір проходять 43 особи, заявки яких відповідають вимогам.  Співбесіди ведуться англійською мовою для визначення спроможності кандидатів спілкуватися як професійно з колегами-суддями, так і на побутовому рівні.