Національна школа суддів України

Сучасні форми та методи роботи судового розпорядника

16 –19 січня  2017 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Протягом навчального тижня слухачі ознайомляться з актуальними питаннями діяльності суду та загальноосвітніми дисциплінами. Під час інтерактивної лекції “Ділове українське мовлення”  доцент  Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров висвітлить складні випадки слововживання, розповість про унормованість державної мови, мовний етикет  і правильність укладання юридичних документів.

Кандидат психологічний наук, психолог-практик   Анастасія Горецька розгляне зі судовими розпорядниками питання щодо психології діяльності працівників апаратів судів, запобігання ефекту професійного вигорання та подолання стресових ситуацій.

Під час занять, які проведе голова Люботинського міського суду Харківської області Ірина Дем’яненко, слухачі вивчать питання щодо організації підтримання громадського порядку в суді та припинення проявів неповаги до суду, а також навчаться складати протоколи про адміністративні  правопорушення за неповагу до суду, змоделюють проведення судового засідання за участі судового розпорядника. Окрім того, судові розпорядники набудуть практичних навичок комунікації з представниками ЗМІ та правоохоронних органів під час проведення судового засідання,  дізнаються про  забезпечення належної поведінки учасників судового процесу, виховання в суспільстві шанобливого ставлення до суддів та правосуддя.

Також судові розпорядники підвищать рівень обізнаності з питань застосування антикорупційного законодавства та законодавства про судоустрій.

Під час тренінгу “Антикорупційне законодавство” суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Михайло Гуцал та суддя Дзержинського районного суду  м. Харкова  Тетяна Штих в інтерактивній формі проілюструють присутнім європейські стандарти в антикорупційній сфері, розкриють питання конфлікту інтересів та фінансового контролю. Практичні вправи, запропоновані слухачам, передбачають вирішення ситуативних завдань із запобігання корупційним проявам.