Національна школа суддів України

Судді Чернігівщини обговорюють актуальні питання щодо запобігання корупції

11 липня 2017 року в місті Чернігові Національною школою суддів України проведено семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів Апеляційного суду Чернігівської області та місцевих судів міста Чернігова і Чернігівської області на тему: “Адміністративна відповідальність за правопорушення, пов’язані з корупцією: судова практика та досвід Національного агентства з питань запобігання корупції”.

Відкрив семінар голова Апеляційного суду Чернігівської області, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Садіг Тагієв.  

Тема семінару – актуальна та важлива. Провела семінар головний науковий співробітник Національної школи суддів України, доцент кафедри правосуддя Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська. У своєму виступі викладач зазначила, що на сьогодні українське суспільство потерпає від масштабної політико-економічної кризи. Одним із чинників цієї кризи виступає корупція, яка набула значення системного явища в українському соціумі. І саме це обумовлює нагальну потребу в обговоренні державної політики у сфері боротьби з корупцією. Наталія Ахтирська детально розкрила питання державної політики у сфері боротьби з корупцією, співвідношення та відмежування кримінального  проступку, злочину та адміністративного правопорушення в корупційних діяннях. Практично значущим для суддів є надання викладачем судової практики та досвіду Національного агентства з питань запобігання корупції.

Під час обговорення учасники семінару ділилися думками, судженнями, професійним досвідом. Судді отримали авторитетні, професійні та змістовні відповіді на свої запитання.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.