Національна школа суддів України

Судова практика розгляду спорів про захист права власності

27 травня 2022 року Національна школа суддів України провела заключне зсідання розробників нового тренінгу для суддів “Спори про захист права власності у господарській діяльності”.

В обговоренні, яким модерував керівник тренінгу Олександр Потильчак, узяли участь судді господарських судів Роман Міліціанов, Олена Малєєва, Олександр Крижний, Андріан Гладун, Володимир Гевко та працівниця Національної школи суддів України Юлія Блінова.

На обговорення було представлено доопрацьовані матеріали з чотирьох тем тренінгу, які судді-розробники успішно презентували. На думку розробників, підготовлені матеріали враховують основні підходи Верховного Суду щодо вирішення актуальних питань, що виникають при розгляді спорів про захист права власності у господарському судочинстві, а тому будуть практично корисними суддям.

У ході засідання також обговорювалися актуальні питання захисту права власності, які виникатимуть у  зв’язку із воєнним станом в Україні.  

Завершуючи засідання групи розробників, Олександр Потильчак відзначив високу якість виконаної роботи та професіоналізм розробників курсів.

Апробація тренінгу запланована восени поточного року.