Національна школа суддів України

Судова практика у кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій

13 березня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів провела тренінг “Судова практика у кримінальних провадженнях за фактами корупції при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій”.

Вітальними словами тренінг розпочали модератори – начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Ольга Шаповалова та викладач цього ж відділу, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Олександр Коротких.

Ольга Шаповалова представила викладачів (тренерів), пояснила навчальні цілі заходу та з’ясувала очікування учасників від тренінгу.

Олександр Коротких ознайомив суддів з міжнародними стандартами забезпечення прав людини при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій.

Викладачі (тренери) Ольга Булейко, Валентин Зубар, Олег Полюхович розкрили важливі питання щодо судового контролю при проведенні НС(р)Д, зміст клопотання слідчого, прокурора про надання дозволу на проведення НС(р)Д, детально зупинились на розгляді слідчим суддею клопотань про надання дозволу на проведення НС(р)Д та обговорили проблемні питання використання результатів НС(р)Д у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів при зміні кваліфікації діяння.

Важливим для суддів було виконання практичних завдань щодо розгляду клопотань при здійсненні НС(р)Д та використання результатів НС(р)Д в процесі доказування у кримінальному провадженні.

Корисним для професійного зростання було експрес-опитування з використанням клікерів щодо особливостей судового контролю при проведенні НС(р)Д та розгляду клопотань при проведенні НС(р)Д.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.