Національна школа суддів України

Судове адміністрування: інноваційні форми та методи

15–19 січня 2018 року в  місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку керівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Директор регіонального відділення Валентина Коржик привітала слухачів, ознайомила з програмою занять та представила викладачів.

Заступник директора регіонального відділення Яна Шевцова та суддя Харківського окружного адміністративного суду, член Ради суддів України Людмила Волкова розпочали підготовку з інтерактивного заняття щодо інноваційних форм і методів, спрямованих на ефективне, якісне адміністрування в суді. Під час знайомства слухачі висловили свої міркування щодо місця та  ролі посади  керівника апарату суду в судовій системі, обговорили перспективні напрями розвитку судового адміністрування в Україні та розповіли про свої очікуваннями від спілкування з викладачами та колегами.

Під час підготовки керівник апарату районного суду Олена Безбородова ознайомить слухачів з основами організаційного  керівництва діяльністю суду, його поняттям  і формами, детально висвітлить окремі аспекти планування роботи суду та практики розподілу обов’язків між працівниками апарату.

Керівник апарату Харківського окружного адміністративного суду Валентина Лисенко зверне увагу на основи фінансово-планової діяльності та фінансово-податкової звітності суду. Окремий час буде відведено для обміну досвідом з питань реалізації проекту щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процессу та  впровадженню інформаційно- телекомунікаційної системи “Електронний суд”.

Кандидат психологічних наук Анастасія Горецька допоможе керівникам апаратів судів подолати  бар’єри у спілкуванні, опанувати техніки безконфліктної взаємодії працівників та розвинути  навички управління колективом і  делегування повноважень.

Для проведення занять щодо особливостей проходження державної служби в судах та ведення кадрового діловодства запрошено головного редактора видання “Держслужбовець” Андрія Мацокіна.

Доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров ознайомить слухачів з основами українського писемного та усного мовлення в юридичній сфері, вимогами до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, навчить правильності вживання словосполучень і чужомовних слів.

Також слухачі візьмуть участь у діловій грі “Модель ідеального суду: побудуй та обґрунтуй”. Учасники малих груп презентують свої напрацювання та логічно обґрунтують власну модель зразкової структури апарату суду за принципами ефективності та економічної доцільності.