Національна школа суддів України

Тренінг для тренерів курсу “Особливості розгляду справ про банкрутство”

19 грудня 2017 року Національна школа суддів України провела тренінг для тренерів для кандидатів на посаду судді “Особливості розгляду справ про банкрутство”, який відкрили координатор блоку “Господарське судочинство” Віта Бондарчук, менеджер українсько–канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” Олександра Баранюк та керівник групи розробників курсу, суддя Верховного Суду Володимир Погребняк.

Судді Олексій Омельян, Олена Янюк, Ярослав Боровець, Станіслав Міньковський, Володимир Погребняк та Ігор Вечірко обговорили питання, що виникають під час розгляду господарськими судами спорів про банкрутство.

У ході тренінгу було продемонстровано відеоролик про банкрутство. Інтерактивні міні-лекції з використанням презентації Power Point допомогли учасникам тренінгу повніше ознайомитися зі змістом тем: “Вступ до конкурсного процесу. Деякі особливості процесуальної форми”, “Відкриття провадження у справі про банкрутство. Розпорядження майном боржника”, “Відновлення платоспроможності боржника: санація боржника і мирова угода”, “Ліквідаційна процедура у справі про банкрутство” та “Продаж майна боржника в процедурі ліквідації”.

Майбутні тренери брали активну участь в навчальних експрес-опитуваннях за допомогою клікерів, розв’язували ситуативні задачі в малих групах, підготовлені для використання під час спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

Учасники тренінгу поділилися прикладами з власної практики та обмінялися досвідом. Судді Ніна Ткаченко, Олексій Бринцев, Михайло Сидоренко Світлана Антощук та  Ігор Вечірко активно долучалися до обговорення дискусійних питань тренінгу .

Викладачі, які були розробниками тренінгу, розставили акценти щодо методики викладання та оволодіння кандидатами на посаду судді необхідними навичками.

Усіх учасників тренінгу підготовлено до викладання курсу “Особливості розгляду справ про банкрутство”, їм вручено відповідні сертифікати Національної школи суддів України.