Національна школа суддів України

Тренінг з гендерної рівності для суддів-розробників та тренерів

31 липня – 2 серпня 2018 року в місті Ірпіні Київської області Національна школа суддів України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні в межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади проводить тренінг із гендерної рівності для суддів.

Тренінг проводиться для суддів, які брали участь у розробці та викладанні навчальних курсів (тренінгів) з тематики Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики ЄСПЛ у межах проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”, та спрямований на підтримання спроможності суддів у реалізації принципу гендерної рівності під час здійснення правосуддя.

У 2014–2015 роках у межах Проекту було проведено “Дослідження гендерної дискримінації у професійному середовищі адвокатів та судді”, за результатами якого підготовлено видання “Гендерна рівність при здійсненні правосуддя” з рекомендаціями для суддів та адвокатів щодо реалізації принципу гендерної рівності в їхній професійні діяльності.

Тренінг триватиме 4 дні. Тренерами запрошено експертку із Сербії Санья Ніколін (31 липня – 1 серпня) та керівницю відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства, кандидат юридичних наук Тетяну Фулей (2–3 серпня).

Робочі сесії тренінгу буде присвячено розгляду ролі гендерної рівності у професійному середовищі суддів, особливостей реалізації цього принципу при здійсненні правосуддя, а також огляду положень Конвенції і практики ЄСПЛ щодо дискримінації за ознакою статі.