Національна школа суддів України

Триває підготовка нового курсу для суддів щодо розгляду виборчих спорів

15 січня 2019 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників курсу “Вибори Президента України 2019: окремі аспекти судового врегулювання спорів, пов’язаних з виборами” для суддів адміністративних судів.

Під час засідання детально обговорено програму тренінгу для тренерів, а також програму семінарів для суддів у регіональних відділеннях Національної школи суддів України.

Учасники робочої групи розподілили між собою тематику частин тренінгу, перший день якого планується присвятити методології викладання навчальних курсів, а впродовж другого і третього дня – тренери детально ознайомляться із матеріалом навчального курсу для їх подальшого викладання своїм колегам у регіонах.

Програма курсу та посібник для суддів розроблено  у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та програмою USAID “Нове правосуддя”.


 

Учасниками колективу, який готує курс є судді у відставці  Ольга Шаповалова, Михайло Цуркан, а також судді окружних та апеляційних адміністративних судів Лариса Трофімова, Олена Губська, Ірина Верба, кандидат психологічних наук Андрій Маслюк, доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Надія Писаренко, асистенти кафедри конституційного права цього ж університету Богдан Мохончук і Павло Романюк.

У цій зустрічі взяли участь старший координатор проекту Юрій Піскалюк та старший асистент з юридичних питань Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Сергій Савелій.

Також під час засідання робочої групи було визначено графік проведення семінарів для  суддів у регіональних відділеннях Національної школи суддів України у лютому-березні 2019 року.