Національна школа суддів України

Триває робота над навчальним курсом щодо місцевих виборів в Україні

3 серпня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з IFES Україна в режимі онлайн провела чергове засідання групи розробників нового навчального курсу для суддів окружних і апеляційних адміністративних  судів  та місцевих загальних як адміністративних судів щодо місцевих виборів в Україні 2020.

Під час засідання було обговорено деталі  проведення 2-х вебінарів для суддів місцевих загальних як адміністративних судів та адміністративних судів з загальних питань пов’язаних із новелами виборчого законодавства, а також 5-ти онлайн-тренінгів для суддів апеляційних адміністративних судів та окружних адміністративних судів стосовно практичного застосування виборчого законодавства. Водночас були узгоджені графіки заходів, затверджені їх програми та визначено групи модераторів й панелістів кожного з вебінарів і онлайн-тренінгів.

У засіданні взяли участь директор курсу, заступник директора Тестологічного центра Національної школи суддів України Михайло Цуркан, менеджер з питань громадської освіти та виборчого правосуддя IFES Україна Юрій Піскалюк, старший асистент проекту IFES Україна Ірина Будз, спеціаліст з юридичної та судової підготовки Проекту USAID “Нове правосуддя” Ірина Зарецька, доцент кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Надія Писаренко та асистенти кафедри конституційного права цього ж університету Богдан Мохончук і Павло Романюк, а також провідний науковий співробітник НШСУ Руслана Арланова.