Національна школа суддів України

Триває розробка курсу з юридичної визначеності

22 вересня 2021 року Національна школа суддів України спільно з Проєктом Ради Європи “Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя” розпочала друге засідання робочої групи з розробки одноденного навчального курсу “Застосування принципу юридичної визначеності в адміністративному судочинстві”. 

Відкрила засідання групи Тетяна Фулей, начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти НШСУ, яка наголосила на важливості даного курсу, як для суддів, так і кандидатів на посаду судді, а також помічників суддів, окреслила можливі формати викладання курсу (тренінг, семінар-практикум, інтерактивна лекція та ін.), а також коло питань, які потрібно вирішити під час засідання робочої групи.

Ірина Кушнір, менеджерка Проєкту Ради Європи Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя” зазначила мету та завдання робочої зустрічі, ознайомила учасників та учасниць з програмою  робочої зустрічі та форматом роботи.

Учасники та учасниці робочої групи – судді адміністративних судів усіх трьох інстанцій Сергій Уханенко, Олеся Радишевська, Олена Головко, Олександр Кравець, Яна Глущенко, Оксана Гінда, Зоя Кононенко, Ростислав Москаль, Володимир Донець, Віталій Брагар обговорили питання, які має охоплювати навчальний курс, зокрема мінілекції трьох Блоків Програми навчального курсу: 1. “Принцип юридичної визначеності як елемент верховенства права”, 2. “Якість закону”, 3. “Легітимні очікування”, а також практичні завдання до Блоків.

Наступного дня заплановано обговорення Блоку 4 Програми навчального курсу: “Res judicata як елемент принципу юридичної визначеності”, практичних завдань до нього, структурування навчального матеріалу, доопрацювання матеріалів навчального курсу з урахуванням результатів обговорення та формування матеріалів для тренера відповідно до інтерактивних методик навчання.