Національна школа суддів України

Триває розробка навчальних матеріалів курсів з цивільного судочинства

11 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників дистанційних курсів і тренінгів з цивільного судочинства для підготовки та періодичного навчання суддів.

Участь у роботі засідання, яке проходило під керівництвом викладача–координатора відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової, взяли судді Валентина Маліновська, Віталій Данчук, Катерина Котельва, Максим Ходаківський, Олександр Музика, Тетяна Дудар і працівники Національної школи суддів України Віра Гайдук, Ольга Прудка та Тамара Закревська.

Учасники засідання провели спільне обговорення щодо підготовки навчальних матеріалів:

– тренінгів на теми: “Процесуальний строк як складова принципу правової визначеності”, “Проблемні питання відшкодування шкоди в цивільному судочинстві”;

– ТОТ тренінгів для суддів на теми: “Захист  прав споживачів: актуальні питання правозастосування та судової практики”, “Розгляд справ щодо сімейних спорів”;

– дистанційних курсів на теми: “Розгляд справ про захист права власності”, “Проблемні питання доказування в цивільному судочинстві”;

– інтерактивних лекцій стандартизованих програм підготовки суддів місцевих загальних судів.

Під час засідання були презентовані міні–лекції та практичні завдання модулів дистанційного курсу “Проблемні питання доказування в цивільному судочинстві”. У ході зустрічі відбулася жвава дискусія щодо практичної частини, за результатами якої було погоджено нові ідеї змістовного наповнення дистанційного курсу. На завершення судді–розробники погодили організаційні питання підготовки дистанційного курсу до проведення апробації у листопаді 2021 року.

Окрім того, у межах обговорення актуалізованих матеріалів тренінгу на тему “Процесуальний строк як складова принципу правової визначеності” було розглянуто підготовлене експрес–опитування з 20 питань. За результатами спільного обговорення судді–розробники внесли свої пропозиції та доповнення.

Насамкінець засідання учасники погодили подальший план дій щодо виконання розподілених завдань, визначили строки та дату наступного засідання робочої групи.