Національна школа суддів України

Трудові відносини в умовах воєнного стану

9 червня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та помічників суддів місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom” семінар “ Судовий захист трудових прав: виклики сьогодення ”. Захід організовано та проведено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Даний курс розроблений під керівництвом начальниці відділу підготовки викладачів (тренерів), судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці Олени УМНОВОЇ.

Вітальними словами онлайн–семінар відкрила заступниця директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна АІЛІНЧІЙ.

Навчання розпочала начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів), модераторка заходу Олена УМНОВА, зазначивши, що незважаючи на надзвичайні умови, в яких перебуває країна, вся судова система і Національна школа суддів України не припиняли здійснювати свої функції та продовжує проводити спільні семінари, які допоможуть суддям та працівникам апаратів судів і є нагальними у період воєнного стану та військових дій. Також вона представила викладачів та ознайомила учасників з програмою заходу.

Викладачами онлайн–семінару виступили судді місцевих загальних судів: Катерина КОТЕЛЬВА, Стелла ЦИБІЗОВА, Людмила МАКАРЕНКО, Валентина МАЛІНОВСЬКА та Максим ХОДАКІВСЬКИЙ, а також головний спеціаліст Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці Віра ГАЙДУК.

Доповідачі заходу акцентували увагу на судовий захист трудових прав громадян  в умовах воєнного стану в Україні.

Також предметом обговорення були питання: застосування судами новітнього законодавства під час розгляду справ, пов’язаних з трудовими правовідносинами, щодо оплати праці: законодавство та судову практику.

 Судді взяли участь в обговоренні актуальних питань трудових правовідносини в умовах воєнного стану.

На завершення семінару слухачі та слухачки заповнили анкети зворотного зв’язку, в яких висловили свої враження, зауваження та побажання.