Національна школа суддів України

У фокусі - оцінювання професійної підготовки суддів

14-15 березня 2019 року Національна школа суддів України проводить семінар TAIEX “Методологія та оцінювання – кращі практики інтерактивного навчання суддів”.

 Відкрили захід ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та керівник першого відділу програм допомоги “Належне управління та демократизація” Представництва ЄС в Україні Мартін Клауке.

 Ректор відмітив, що Національна школа суддів України прагне до максимального проникнення інновацій в суддівську освіту, тому вивчення кращих практик інтерактивного навчання суддів нині особливо актуальне.

  

 Мета семінару - вивчення досвіду використання кращих практик інтерактивного навчання суддів, підвищення обізнаності щодо особливостей оцінювання професійної підготовки суддів, аналіз та обговорення інструментів навчання та оцінки професійної підготовки суддів.

 В якості викладачів на семінар запрошені керівник робочої групи з методики підготовки суддів Вищої школи магістратури (Італія) Лука Періллі, експерт з професійного навчання Національного інституту магістратури (Румунія) Отілія Стефанія Пакурарі, прокурор-координатор суду Західного Лісабону, Португалія Плачідо Конде Фернандес

Вітчизняний контекст подавали та модерували роботу семінару: Ольга Шаповалова, Галина Юровська, Андрій Маслюк, Юлія Блінова, Тамара Закревська, Ганна Савченко, Лариса Трофімова.

Учасники семінару вивчили характеристики оцінювання професійної підготовки суддів та попрацювали над розробкою оцінки разом з навчальними цілями навчання.

В ході семінару було опрацювано Методичні рекомендації Європейської мережі суддівської освіти щодо оцінювання професійної підготовки суддів та обговорено проект методичних рекомендацій для оцінювання підготовки в НШСУ.

Захід організовано у партнерстві з TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) – це інструмент зовнішньої допомоги, що надається Європейською Комісією для обміну інформацією з метою розбудови інституціональної спроможності, необхідної для адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.