Національна школа суддів України

Удосконалення роботи працівників апаратів судів

3 березня 2021 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело онлайн-семінар для працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами. Особливості функціонування з автоматичною системою документообігу суду”.

Семінар відкрили директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та заступник директора Алла Баштанник, які представили викладачів, ознайомили з програмою і регламентом навчального заходу, а також звернули увагу слухачів на необхідність постійного вдосконалення роботи секретаря судового засідання для якісного проведення судових процесів.

Семінар проведуть керівник регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергій Овчаров та начальник відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

На початку семінару Сергій Овчаров провів огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами, ознайомив працівників апаратів судів із наказами Державної судової адміністрації України і Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах.

Під час семінару слухачі отримають інформацію про технологію фіксації судового процесу і обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою систем звукозапису “Акорд”, “Оберіг” і “Камертон” та програмного забезпечення “TrueConf” та “Easycon”,  а також обговорять недоліки, допущені секретарями судового засідання під час здійснення фіксування судового процесу технічними засобами, та отримають корисні поради щодо шляхів їх усунення.

Вадим Коваль зупиниться на проблемних питаннях щодо обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу за допомогою підсистеми “Електронний суд”, розповість про надсилання повідомлення, судових повісток та інших процесуальних документів учасникам судового процесу.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.