Національна школа суддів України

Удосконалення знань із мови судово-процесуальної сфери та актуальні питання роботи з документами з грифом “Для службового користування”

4 липня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів для працівників апарату Вищого антикорупційного суду онлайн-семінар  "Організація роботи з документами, яким присвоєно гриф “Для службового користування”, “Мова судово-процесуальної сфери”".

Заступник директора Вінницького навчального центру Національної школи суддів України Валентина Борисенко ознайомила слухачів з програмою семінару.

Семінар провели начальник відділу звернень та надання публічної інформації секретаріату Касаційного цивільного суду апарату Верховного Суду Олексій Ніколенко та головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Оксана Кабиш.

Олексій Ніколенко поділився із слухачами практичними порадами щодо роботи із запитами про надання публічної інформації та документами з грифом “Для службового користування”, а також розповів про особливості правового регулювання питань надання інформації та обмеження доступу до інформації в органах державної влади і провів порівняльний аналіз національного досвіду з досвідом щодо надання доступу до інформації державними органами європейських країн.

У свою чергу, Оксана Кабиш допомогла працівникам Вищого антикорупційного суду пригадати основні правила вживання слів та граматичних конструкцій, звернула увагу на типові орфографічні та пунктуаційні помилки, що трапляються в судових рішеннях Вищого антикорупційного суду, та поділилася практичними порадами для уникнення повторення таких помилок.

Учасники семінару мали можливість удосконалити свої знання з тематики семінару та отримати відповіді на запитання від досвідчених викладачів.