Національна школа суддів України

Управління персоналом та ведення кадрової роботи в судах

27–31 травня 2019 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів із питань персоналу місцевих та апеляційних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець під час вітального слова ознайомив із програмою заходу та наголосив, що у ході підготовки учасники матимуть змогу обговорити питання кадрового забезпечення з фахівцями різних галузей.

Розпочали підготовку начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження ЄДР військовозобов’язаних Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Валерій Радецький та головний спеціаліст відділення сержантів, солдатів запасу Приморського районного військового комісаріату деталізацією актуальних питань ведення військового обліку та бронювання в судах Андрій Ярошевський.

Заступник начальника відділу трудових відносин управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Наталія Ляшук розповість про організацію роботи з виконання вимог Закону України “Про охорону праці” та про соціальні відпустки відповідно до Закону України “Про відпустки” .

Експерт-психолог, керівник “Бюро психологічних досліджень”, практичний психолог, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова зверне увагу на питання щодо психології діяльності працівника апарату суду, ознайомить із техніками безконфліктної взаємодії працівників.

Начальник Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Володимир Мельник розгляне щорічне оцінювання результантів службової діяльності державних службовців, порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби та навчить складати індивідуальні програми підвищення рівня професійної компетентності.

Суддя Одеського апеляційного господарського суду, голова Комітету з питань статусу суддів, дотримання прав працівників судів Ради суддів України Галина Діброва обговорить зі слухачами трудові відносини з працівниками патронатної служби. Правильність оформлення бланків листів непрацездатності згідно з нормативними документами роз’яснить начальник відділу перевірки обґрунтованості видачі листів непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області Володимир Махонін.

Доцент, старший викладач кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія”, кандидат юридичних наук Анастасія Кісельова закріпить навички слухачів у підготовці кадрових та розпорядчих документів, веденні ділового листування.

Начальник відділу по роботі персоналу Національної школи суддів України Олег Цимбалюк розповість про організацію роботи кадрової служби в судах, які знаходяться у стадії ліквідації, та окреслить актуальні питання щодо звільнення, переведення суддів і працівників апарату у зв’язку з реорганізацією суду. На завершення насиченої та різнопланової підготовки начальник юридичного відділу територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Ніна Львова зверне увагу слухачів на дисциплінарну та матеріальну відповідальність держаних службовців.

Також в межах підготовки буде проведено два семінари на теми: “Антикорупційне законодавство” та “Правове регулювання доступу до публічної інформації”, які проведуть адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський, адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна, суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко та представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеській області Анатолій Пазичук.