Національна школа суддів України

Юридичний стиль сучасного українського правопису

16 серпня 2019 року Дніпровське регіональне відділення проводило періодичне навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на семінарі–практикумі “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма. Нова редакція українського правопису”.

Вітальними словами семінар–практикум відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко, який ознайомив учасників з його метою, регламентом роботи та звернув увагу на його актуальність.

Неонілла Баракатова провела навчання в режимі  інтерактивних лекцій з використанням презентацій Power Point і виконання практичних завдань з окремих блоків:

– оновлені правописні норми сучасної української мови в юридичному підстилі офіційно–ділового стилю

–етикет усного й писемного мовлення як складова фахової майстерності

– граматичні структури мови судочинства.

Обговорення правил уживання мовних конструкцій і виконання практичних завдань викликали у слухачів великий інтерес та активну дискусію.

На завершення семінару–практикуму було  проведено експрес–опитуваннями за допомогою електронної системи клікерів, що дозволило перевірити рівень отриманих знань і навичок у ході заняття, а також анкетне опитування слухачів і слухачок щодо якості та корисності проведення семінару. Кожному судді, який був присутній на заході, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України.