Національна школа суддів України

Узгодження координації дій з охорони судів і установ системи правосуддя

1 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в Чернівецькій області “Правові засади діяльності Служби судової охорони”.

Онлайн–семінар відкрив директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який підкреслив системність та інноваційність підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя та, зокрема, співробітників Служби судової охорони, яку здійснює Національна школа суддів України.

Заступниця директора  Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій представила слухачам і слухачкам презентацію ТУ ДСА України у Чернівецькій області щодо організації взаємодії між судами, органами та установами системи правосуддя, зокрема, Державною судовою адміністрацією та Службою судової охорони.

В онлайн–семінарі взяли участь судді Онуфрій Колотило та Євген Нестеренко, які детально роз’яснили співробітникам і співробітницям Служби судової охорони поняття злочину та правопорушення, різницю між ними.

Заступник начальника територіального управління Служби судової охорони в Чернівецькій області Степан Твердохліб зосередив увагу на основні аспекти виконання Службою судової охорони повноважень, визначених законом.

Про координацію дій Служби судової охорони з патрульною поліцією в разі виявлення ознак адміністративного правопорушення на території суду розповіли начальник відділу адміністративної практики, т. в. о. заступника начальника управління патрульної поліції в  Чернівецькій області Вадим Рокоче та його колега – начальник сектору правового забезпечення Управління патрульної поліції в Чернівецькій області ДПП НПУ Олександр Зармезляк.

У ході онлайн–семінару були обговорено питання взаємодії працівників Служби судової охорони із суддями та працівниками апаратів судів, особливості взаємодії Служби судової охорони зі службою судових розпорядників і розподілення меж повноважень між ними в разі виникнення конфліктних ситуацій у приміщенні суду.