Національна школа суддів України

Ведення військового обліку в судах в умовах воєнного стану в Україні

12 травня  2022 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів у програмі “Zoom” семінар “ Організація бронювання військовозобов’язаних в судах  в умовах воєнного стану в Україні ”.

Захід організовано та проведено спільно Чернівецьким та Львівським регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Онлайнове заняття відкрили очільниця Львівського регіонального відділення Оксана ПОЛЬНА і заступник директора  Чернівецького  регіонального відділення Тетяна АІЛІНЧІЙ.

Головною метою зазначеного дистанційного заняття є покращення стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних, усунення недоліків з питань ведення військового обліку в судах, поліпшення рівня знань про нормативно–правові акти та їх вимоги щодо військового обліку.

Викладачами на семінарі були:

       Завідувач сектору з питань мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергій КАЗЕМІРОВ;

       Начальник відділу військового обліку Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр ТРАЧУК.

У ході семінару слухачі та слухачки розглянули загальні положення функціонування системи військового обліку, правила організації військового обліку, порядок проведення бронювання військовозобов’язаних, ознайомились зі змінами до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання  військового обов’язку та ведення військового обліку, поділилися думками та професійним досвідом, отримали відповіді на запитання.