Національна школа суддів України

Відбувся тренінг для розробників і рецензентів тестових матеріалів відділу

24-25 червня 2020 року відділом «Тестологічний центр» Національної школи суддів України проведено дводенний тренінг для розробників і рецензентів тестових матеріалів відділу на тему «Розробка тестових матеріалів: планування, етапи і розподіл ресурсів».

Під час тренінгу розглянули питання щодо поточних і перспективних потреб у тестовому інструментарії для цілей Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя, для відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді НШСУ.

Заступник начальника відділу Михайло Цуркан звернув увагу, що тест є інструментом вимірювання професійної суддівської компетентності, а тому має бути якісним, що, серед іншого, забезпечується чітко регламентованим процесом його розробки (технологічним циклом). У ході обговорення щодо етапів розроблення тестових завдань окремий блок було присвячено якості тестових завдань.

Учасники тренінгу поділились із колегами особливостями створення тестових завдань в залежності від виду судочинства, нюансами розроблення практичних завдань (модельних судових справ) та їх рецензування.

У ході тренінгу розробники сформували цілісне уявлення про основні якісні характеристики тестових завдань.