Національна школа суддів України

Виконання функціональних обов’язків Службою судової охорони під час воєнного стану

26 травня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для Територіальних управлінь Служби судової охорони у м. Києві, Київській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській та Чернігівській областях “Особливості несення служби працівниками Служби судової охорони під час воєнного стану”.

Метою навчального заходу було поглиблення знань та навичок щодо основних правових понять і характеристик правових визначень під час збройного конфлікту, а також ознайомлення з міжнародно–правовими нормами та принципами, які застосовуються під час збройних конфліктів, й особливостями виконання функціональних обов’язків Службою судової охорони під час воєнного стану.

Семінар відкрила заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко, яка була модератором цього заходу.

Викладачами семінару виступили суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко, провідний спеціаліст інформаційно аналітичної роботи Територіального управління ССО у Дніпропетровській області Олександр Трикула, старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Максим Шевяков.

Заняття розпочалося з лекції Максима Шевякова, який наголосив на необхідності дотримання заборон під час комендантської години та розповів про основні правила безпеки руху на транспорті в умовах воєнного стану.

Олена Панченко ознайомила судових охоронців з правовими поняттями та характеристиками правових визначень під час збройного конфлікту.

Під час інтерактивної лекції Олександр Трикула акцентував увагу аудиторії на особливостях виконання функціональних обов’язків Службою судової охорони під час воєнного стану.