Національна школа суддів України

Вимоги до державних службовців

5–8 квітня 2021 року Національна школа суддів України в регіональному відділенні в Чернівцях розпочала онлайн–підготовку спеціалістів служби управління персоналом  місцевих загальних та апеляційних судів.

Директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник під час відкриття занять зазначив, що метою підготовки є вдосконалення професійних знань, умінь і навичок та ознайомив із програмою підготовки.

 Для проведення  підготовки  викладачами запрошено: суддів Онуфрія Колотила, Аліну ФедінуЄвгена Нестеренка.

Розпочав заняття викладач кафедри історії та культури української мови Чернівецького національного університету  ім. Ю. Федьковича, кандидат філологічних наук Ігор Грималовський, який розповів про зміни та доповнення в українському правописі.

У перший день підготовки заступниця керівника апарату  Хмельницького апеляційного суду Наталія Гуменюк висвітлила питання роботи дисциплінарної комісії, а також критерії оцінки дисциплінарного проступку державного службовця.

 Онуфрій Колотило проінформує спеціалістів  служби управління персоналом про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Програмою підготовки  передбачено обговорення питань, які виникають під час ведення обліку кадрів і кадрового діловодства в судах, а також проведення атестації та щорічної оцінки роботи державних службовців – працівників апаратів судів.

У ході підготовки  буде вивчено  актуальні питання порядку подання та заповнення декларацій про доходи, дисциплінарної та матеріальної відповідальності державних службовців відповідно до Закону України “Про державну службу”, підстави для притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності, тощо.

Євген Нестеренко висвітлить питання про ґендерні аспекти в організації роботи суду, а його колега  Аліна Федіна зосередить увагу працівників апаратів судів на питаннях інституту присяжних в Україні, а також на Європейській системі захисту прав людини.

Усі учасники та учасниці, які успішно пройдуть підготовку на однотижневих заняттях з підвищення своєї кваліфікації,  отримають Сертифікат Національної школи суддів України.