Національна школа суддів України

Висвітлення важливих питань для судових розпорядників

18–21 червня 2019 року Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку судових розпорядників місцевих та апеляційних судів.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова під час вітального слова ознайомила з програмою підготовки, яку розпочато одноденним семінаром на тему: “Антикорупційне законодавство”. Із характеристикою системи антикорупційних органів України та відповідальністю за скоєння корупційних правопорушень слухачів ознайомили адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна та адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.

Для судових розпорядників заплановано ще один семінар на тему: “Надання домедичної допомоги”, який проведе голова  Печерської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві, тренер, інструктор з надання домедичної допомоги Іван Павлишин.

Логічним продовженням семінару стане обговорення з керівницею апарату Приморського районного суду м. Одеси Інною Німас дій судових розпорядників у разі виникнення в суді надзвичайної ситуації.

Суддя Київського районного суду м. Одеси Геннадій Войтов розгляне з учасниками специфіку виконання службових обов’язків працівниками служби судових розпорядників.

Експерт-психолог, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова ознайомить слухачів з основами психології взаємодії судового розпорядника під час індивідуальної роботи з особами, які перебувають у порушеному емоційному стані чи мають ознаки неадекватної поведінки, та розгляне психологічні аспекти поведінки працівників служби розпорядників.

Про покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю розповість суддя Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко, яка також зверне увагу на проблему забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів у ЗМІ, роз’яснить положення Закону України “Про інформацію” в частині організації діяльності судів.

На завершення доцент, старший викладач кафедри прикладної лінгвістики Національного університету “Одеська юридична академія“, кандидат філологічних наук Анастасія Кісельова попрацює із судовими розпорядниками над етикою ділового мовлення.