Національна школа суддів України

Вивчення нормативів щодо фіксування судового процесу

22 травня 2018 року в місті Синельникове Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку працівників апаратів окружних судів на семінарі на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами”.

У семінарі взяли участь  19 працівників апаратів судів.

З вітальною промовою виступила заступник директора регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник,  яка ознайомила слухачів із тематикою семінару і представила викладача – керівника регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергія Овчарова.

На початку заходу викладач провів огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами, та ознайомив працівників апаратів судів із положеннями наказів Державної судової адміністрації  України.

Під час семінару Сергій Овчаров розповів про технологію фіксації судового процесу й обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою систем звукозапису “Акорд”, “Оберіг” і “Камертон”, а також проаналізував помилки, допущені під час здійснення фіксування судового процесу та під час проведення відеоконференції за допомогою програмного забезпечення “TrueConf”.  

Після перегляду відеоролика слухачі отримали фахові відповіді на всі запитання, що виникають при фіксування судового процесу та проведенні відеоконференцій, а також провели обговорення свого досвіду роботи з різними системами звукозапису.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.