Національна школа суддів України

Вивчення суддями місцевих господарських судів питань щодо дотримання суддівської етики

28 березня 2017 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено тренінг у межах підготовки суддів місцевих господарських судів на тему: “Суддівська етика. Доброчесність”.

У тренінгу взяли участь 18 суддів місцевих господарських судів Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Відкриваючи захід, директор Дніпропетровського регіонального відділення Володимир Поплавський підкреслив важливість теми тренінгу та представив тренерів – суддів Дніпропетровського окружного адміністративного суду Віталія Кальника, Володимира Горбалінського та суддю Самарського суду м. Дніпропетровська у відставці Галину Маймур.

Тренінг пройшов із застосуванням інтерактивних методів підготовки: міні-лекцій із використанням презентацій Power Point, перегляду відеофільмів, виконанням та обговоренням практичних завдань у малих групах. Також було проведене експрес-опитування учасників тренінгу за допомогою клікерів щодо проблем етичної поведінки судді.

Під час тренінгу судді вивчали питання щодо дотримання принципів суддівської етики відповідно до міжнародних стандартів та національного законодавства, принципів і стандартів етичної поведінки в позасудовій діяльності судді, поведінки судді під час здійснення правосуддя.

Після завершення тренінгу суддями-тренерами було заповнено анкети оцінювання суддів.