Національна школа суддів України

Візит до адвокатів

16–17 травня 2019 року в Одесі майбутні судді знайомилися з адвокатською діяльністю та системою безоплатної правової допомоги в Україні.

Протягом двох днів директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина та директор Ізмаїльського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Зося Славицька розповідали кандидатам і кандидаткам на посади суддів про тонкощі та специфіку надання правничої допомоги.

До ознайомчих візитів також були залучені Алла Перетятко – директор Одеського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, Олександр Мхітарян – начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, Ніна Львова – начальник юридичного відділу Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області, Вадим Семенов – заступник голови Комітету захисту професійних прав адвокатів та реалізації гарантій адвокатської діяльності Ради адвокатів в Одеській області та адвокат Микола Стоянов.

Адвокатура України, організаційні форми та гарантії адвокатської діяльності, дисциплінарна відповідальність адвоката, правила адвокатської етики – основоположні питання, обговоренню яких були присвячені перші години зустрічі зі слухачами та слухачками. Після цього детально вивчалися організація, структура та завдання системи безоплатної правової допомоги, повноваження та функції Координаційного центру з надання правової допомоги та його територіальних відділень.

У ході другого дня ознайомчого візиту майбутні судді вивчали стандарти якості надання безоплатної вторинної допомоги у кримінальному, цивільному та адміністративному процесах.

Особливий інтерес у них викликали інтерактивні практичні заняття, на яких вони складали окремі види процесуальних документів та інших документів правового характеру.

На завершення візиту його учасники обмінялися своїми враженнями, поділилися думками, висловили сподівання та очікування.