Національна школа суддів України

Врегулювання спорів за участі судді: практичні аспекти.

19-20 червня у місті Львові проходить друге засідання робочої групи з розробки навчального курсу для суддів “Врегулювання спорів за участю судді”. Серед розробників Ольга Шаповалова – директор курсу, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, Лариса Швецова – суддя Апеляційного суду Харківської області, Леонід Лічман та Володимир Гуревський – судді Малиновського районного суду міста Одеси, Тарас Антоняк та Роман Хоростіль – судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, Елла Катаєва – суддя Одеського окружного адміністративного суду. Принагідно зазначити, що до участі у засіданні робочої групи долучився суддя Королівської лави провінції Саскачеван (Канада) з 22 - річним стажем роботи Тед Заржечни.

Як зазначив суддя Заржечни, за час роботи проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку” українськими судами, суддями було проведено професійну та фахову роботу в напрямку розвитку досудового врегулювання спорів судами. Це  - великий крок, і Україна повинна рухатись від “канадського проекту” до “українського проекту”, створення власних освітніх продуктів для судової системи, як це вже було майстерно та успішно продемонстровано під час методологічних тренінгів “Методика викладання тренінгів в НШСУ”.  І, не зважаючи на те, що програма проекту закінчується в цьому році, Україна завжди може розраховувати на досвід, допомогу та підтримку канадських колег.

За результатами роботи буде сформована остаточна програма курсу, розподілені завдання серед розробників та визначено дату його апробації.