Національна школа суддів України

Як підвищити рівень довіри до правосуддя

21 червня 2019 року проректор Володимир Мазурок узяв участь у презентації звіту за результатами дослідження “Ставлення громадян України до судової системи”, яка була організована проектом Ради Європи “Підтримка впровадження судової реформи в Україні”.

Репрезентативне опитування громадян України здійснювалось із 7 по 14 лютого 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Результати цього опитування є репрезентативними щодо дорослого населення за основними соціально–демографічними показниками.

Аналіз результатів дослідження порівнювався з результатами двох інших усеукраїнських досліджень, проведених соціологічною службою Центру Разумкова: з 15 по 20 листопада 2012 року та з 6 по 11 жовтня 2017 року.

Учасниками презентації були судді Верховного суду, Конституційного суду України, першої та апеляційної інстанцій, члени та представники Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, представники громадянського суспільства, міжнародних організацій та експерти Ради Європи.

Директор соціологічної служби Українського центру економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова Андрій Биченко презентував звіт за результатами дослідження “Ставлення громадян України до судової системи”.

Міжнародний експерт Ради Європи Діана Ковачева та cуддя Верховного Суду Дмитро Гудима зосередили увагу учасників на механізми підвищення рівня довіри до судової системи в Україні.

Учасники презентації обговорили результати дослідження та обмінялись думками щодо ставлення громадян України до судової системи та механізмів її підвищення.