Національна школа суддів України

Як подолати виклики внутрішнього переміщення

13 серпня 2019 року в місті Яремче Івано–Франківської області розпочала свою роботу літня школа з питань внутрішнього переміщення в Україні: від викликів до дій.

Участь у роботі літньої школи беруть заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська, яка є одним з ключових спікерів як національний консультант проекту Ради Європи з питань внутрішньо переміщених осіб, та викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська.

Слухачі та слухачки школи протягом чотирьох днів занять ознайомляться із презентацією проекту Ради Європи “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень” і з досвідом реагування на інші конфлікти в Європі на прикладі Грузії, Боснії та Герцеговини.

Питання внутрішнього переміщення осіб у національному законодавстві та судовій практиці будуть предметом обговорень в аудиторіях, а під час роботи в малих групах учасниці та учасники напрацюють ключові меседжі національної політики з питань внутрішньо переміщених осіб.