Національна школа суддів України

Як розглядати публічні спори: курси для майбутніх суддів

11 вересня 2017 року в Національній школі суддів України відбулися засідання двох груп розробників курсів для здійснення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

На засіданнях розробники обговорили підготовку курсів:

- “Особливості провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності виконавчої служби”;

- “Розгляд спорів, пов’язаних із проходженням публічної служби ”.

Засідання груп розробників відкрили проректор Володимир Мазурок та координатор блоку програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді з адміністративного судочинства Катерина Леонтович, які ознайомили учасників із форматом засідання, окреслили його мету, завдання для розробників та очікувані результати засідань.

У ході засідання судді демонстрували доопрацьовані матеріали, представляли практичні завдання, напрацьовані тести. Також було обговорено та структуровано  матеріали курсів, необхідні для ефективної передачі досвіду та знань.

Крім того, проректор Володимир Мазурок обговорив із суддями, учасниками групи розробників курсів положення системи оцінювання успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

На завершення першого дня роботи групи розробників  координатор блоку адміністративно юрисдикції Катерина Леонтович відзначила ефективність роботи суддів, яких буде залучено для проведення занять із майбутніми суддями.