Національна школа суддів України

Як викладати курс про особливості провадження у справах щодо охорони довкілля

20 березня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України провела тренінг для тренерів курсу для  кандидатів на посаду судді “Особливості провадження у справах щодо охорони довкілля”.

Тренінг розпочали начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)–радник Ольга Шаповалова,  викладач–науковий консультант цього ж відділу Олександр Терлецький.

Викладачами на тренінгу  були його розробники – судді  Любов Гончар, Світлана Головчук, Олена Терлецька та Олександр Михайлов.

Курс розроблений у формі одноденного тренінгу із використанням інтерактивних методів навчання дорослої аудиторії.

Під час тренінгу майбутні тренери цього курсу змогли  оволодіти прийомами роботи з аудиторією, що дозволять їм під час викладання допомогти кандидатам і кандидаткам на посади суддів:

• усвідомити зміст понять “екологія” та “право”

• отримати знання та практичні навики, необхідні для ефективного вирішення адміністративних справ щодо захисту екологічних прав людини та охорони довкілля

• отримати знання актів міжнародного права, матеріального та процесуального права, судову практику, необхідні для належного розгляду та ефективного захисту порушених екологічних прав людини та належного збереження довкілля в управлінській діяльності органів влади та місцевого самоврядування України.

Цей курс підготовлений з метою отримання необхідного рівня знань і практичних навичок, необхідних для ефективного вирішення адміністративних справ щодо захисту екологічних прав та охорони довкілля.