Національна школа суддів України

Забезпечення ґендерної рівності в системі правосуддя

3 березня 2021 року проректор Володимир Мазурок та очільниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей узяли участь у  черговій онлайн–зустрічі представників проектів міжнародної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права, проведеній за сприяння Програми USAID “Нове правосуддя”.

Зустріч була присвячена обговоренню питань забезпечення ґендерної рівності в діяльності системи правосуддя. Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області, членкиня Ради суддів України Інна Плахтій поінформувала учасниць і учасників онлайнової зустрічі про зусилля Ради у скеруванні політики судової влади на підвищення гендерної чутливості в системі правосуддя.

Голова Громадської організації “Асоціація жінок–юристок України “ЮрФем” Христина Кіт презентувала оновлений Індекс гендерної чутливості судової влади, що був розроблений у 2018 році за ініціативи Ради суддів України за підтримки USAID як інструмент виміру прогресу в упровадженні принципу ґендерної рівності в діяльності судової влади.

Свою презентацію в ході зустрічі зробила експертка з питань ґендерної політики та судового адміністрування українсько–канадського Проєкту “Підтримка судової реформи” Людмила Чернявська, яка розповіла про напрацювання Проєкту у сфері забезпечення ґендерної чутливості судової влади.

У ході зустрічі її учасниці та учасники обмінялися думками щодо питання належного забезпечення ґендерної рівності в діяльності судової влади України, а також поінформували про поточну та заплановану діяльність своїх установ з цього надзвичайно важливого питання.