Національна школа суддів України

Забезпечення готовності судів до діяльності в надзвичайних ситуаціях

7 липня 2017 року в місті Києві розпочалось дводенне засідання робочої групи, створеної за ініціативи  українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні”, Державної судової адміністрації України та Національної  школи суддів України. Діяльність робочої групи буде спрямовано на удосконалення організації діяльності судів при реагуванні на кризові ситуації та організації роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій.

Експерти українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” поділяться досвідом підготовки до надзвичайних ситуацій у Службі судового адміністрування Канади. Українські експерти розкажуть про поточний стан готовності до надзвичайних ситуацій у судах України.

Планується, що спільними зусиллями членів робочої групи буде напрацьовано рекомендації для українських судів щодо діяльності у кризових ситуаціях, визначено основу для розробки плану забезпечення безперервної діяльності судів у надзвичайних ситуаціях та розпочато роботу над навчальним курсом для суддів та працівників апаратів судів.

Від Національної школи суддів України у засіданні взяли участь провідний науковий співробітник  Руслана Арланова та головний спеціаліст Жанна Дмітрієва.