Національна школа суддів України

Забезпечити спроможності правосуддя в питаннях інтелектуальної власності

18 червня 2018 року відбулася робоча зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука  з  представниками Проекту Університету Квін Мері в Лондоні щодо надання  технічної допомоги у створенні спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності в Україні.

 Як повідомив керівник проекту Яніс Коккоріс, метою їх діяльності є надання рекомендацій уряду України щодо створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності використовуючи досвід провідних світових юрисдикцій щодо судочинства в галузі ІВ.

 

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук поінформував представників проекту про стан та завдання суддівської освіти в Україні. Окремо ректор зупинився на  науково-методичному забезпеченні Вищої кваліфікайної комісії суддів України в питаннях добору суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

          Під час зустрічі сторони обговорили можливість та принципові підходи до проведення навчальних заходів для новообраних суддів цього спеціалізованого суду.

Окремо обговорювалася можливість ознайомлення новообраних суддів з роботою судів Великоі Британії, що займаються розглядом справ з ІВ, Патентного відомства Великої Британії та проведення зустрічей  з фахівцями та юристами.

 На завершення зустрічі сторони констатували взаємний інтерес у розвитку співпраці для забезпечення належного кваліфікаційного рівня правосуддя в питаннях інтелектуальної власності